Byggeri
januar 2020

Ringsted slog Jylland og Polen

Design- og møbelfirmaet Muuto har valgt at udvide sit lager på Kærup Industrivej i Benløse ved Ringsted markant med en ekstra lagerbygning på 11.000 kvadratmeter.

Onsdag den 9. januar 2020 tog designfirmaet Muuto første spadestik til en 11.000 kvadratmeter lagerhal, der skal supplere de nuværende 14.000 kvadratmeter lagerplads på Kærup Industrivej i Benløse ved Ringsted.

Muuto, der betyder nye perspektiver på finsk, har dansk hovedkontor i København og samler nu sine lageraktiviteter i Benløse.

Lageret håndterer hver uge over 1000 kundeforsendelser til både danske og udenlandske kunder.

Vi har i øjeblikket også lager i Hvidovre og Horsens, men det hele vil blive samlet her, når den nye bygning står klar i slutningen af året, siger Muutos Supply Chain direktør Anders Bergmann Jacobsen.

Han tog selv første spadestik i samarbejde med administrerende direktør Torben Schultz fra Fast Ejendom, som ejer den nuværende lagerbygning og det ledige stykke jord ved siden af. Der er indgået en 10-årig lejekontrakt, og det glæder begge parter.

Vi er efter et grundigt stykke analysearbejde nået frem til, at vi satser på lageret i Ringsted Kommune. Vi har også overvejet en placering i Jylland og i Polen, men vi er nået frem til, at den bedste placering er her midt på Sjælland, forklarer Anders Bergmann Jacobsen. Den beslutning glæder naturligvis udlejer.

Vi er meget glade for at indgå en ny lang lejeaftale med Muuto og samtidig få tilføjet den nye store lagerbygning på vores ledige byggegrund. Bygningen bliver opført, så den på et senere tidspunkt kan opdeles i tre lejemål, hvis Muuto vælger at flytte ud, forklarer direktør Torben Schultz fra Fast Ejendom, der har kontor i Charlottenlund og på nuværende tidspunkt ikke har andre udlejningsaktiviteter på Midtsjælland.

 

Fuld fart fremad

Muuto blev opkøbt af amerikanske Knoll i december 2017, men det har ifølge Anders Bergmann Jacobsen ikke bremset væksten.

Vi oplever signifikant vækst i både USA og Europa, og der er fortsat mange europæiske lande, hvor vi kun har kradset i overfladen, så der er fortsat mange vækstmuligheder, påpeger Muutos Supply Chain direktør.

Han betegner Muutos produkter som værende af meget høj kvalitet. De henvender sig til folk på 30+, der nu har fået råd og lyst til at få udskiftet møbler fra billigere aktører på markedet.

Vores største marked er dog helt klart kontraktmarkedet. Vi vil rigtig gerne lave aftaler med hoteller og større virksomheder, hvor vi sørger for indretning af eksempelvis lobbyer, cafeområder og kantiner, tilføjer Anders Bergmann Jacobsen.

Den nye lagerbygning skal opføres af den lokale entreprenør Daugaard Pedersen, som var repræsenteret ved første spadestik af administrerende direktør Jan Riis Nielsen. Han forventer, at lagerbygningen står færdig inden udgangen af 2020.

 

Tilbage til oversigt