Byggeri
maj 2018

Rejsegilde i Roskilde

Onsdag den 16. maj 2018 var der rejsegilde for det nye butiksområde i Trekroner Syd. Til november åbner en række kendte butikskæder – lige op ad motorvejen og med fremragende parkeringsforhold.

 

Bedre rammer, synlighed fra motorvejen, optimale parkeringsforhold – og ikke mindst gode naboer. De fire butikskæder Elgiganten, Jysk, T. Hansen og Petworld har store forventninger til det nye erhvervsområde Trekroner Syd, hvor der onsdag var rejsegilde for de kommende varehuse. Til november åbner butikkerne, og såvel Elgiganten som JYSK og T. Hansen flytter fra deres nuværende placeringer i Roskilde.

»Vi har ledt efter mere tidssvarende lokaler, fordi vi er vokset ud af Københavnsvej, og jeg glæder mig. I Trekroner kan vi vise et langt større udvalg på en bedre måde, for eksempel vores Epoq-køkkener. Dem har vi ikke tidligere kunnet etablere i Roskilde,« siger Elgigantens administrerende direktør Peder Stedal.

Også JYSK ser frem til at få mere plads i det kommende varehus.

»Vores nuværende lokaler i Roskilde er blevet for små, og ved at flytte til Trekroner får JYSK optimale rammer med mulighed for at vise vores fulde sortiment. Butikken opbygges med JYSKs nye indretningskoncept med blandt andet lyse gulve, som giver kunderne en anderledes og inspirerende købsoplevelse,« siger Mogens Hestbech, Development Manager i JYSK.

Trekroner Syd dækker et areal på 60.000 kvadratmeter, og det er under udvikling af Daugaard Pedersen A/S, som er totalentreprenør med speciale inden for erhvervsbyggeri. Landet over har virksomheden opført adskillige Biltemaer, Harald Nyborg’er og JYSK’er, foruden en række produktions- og logistikejendomme samt domiciler til store virksomheder.

 

Synlighed og gode naboer

Trekroner Syd kommer til at danne hele byporten til Roskilde, og der er kun et enkelt ledigt butikslejemål på 1.500 kvadratmeter tilbage. De fire kæder har særlige forventninger til blikfanget ved at ligge samlet lige op til motorvejen.

»Vi tror på, at placeringen sammen med de øvrige spillere giver os ekstra kunder, og samtidig får vi en bedre synlighed. Helt overordnet bliver det rigtigt godt,« siger kædechef i T. Hansen Alija Konjaric.

Naboskabet har også haft betydning for dyrehandlen Petworld, som rykker ind udefra og åbner kædens syvende butik på Sjælland.

»Vi ville have en butik i Roskilde, og da der her bød sig et nyt område med gode naboer, som vi kender i forvejen, slog vi til. Der er en god synlighed fra motorvejen, og vi kan godt lide at ligge lidt udenfor sammen med andre butikker, som trækker trafik,« siger Michael Petersen, der er medejer af Petworld.

Det samme peger Elgiganten på.

»Det her mix mellem boxbutikker tror vi på – det har vi god erfaring med fra andre byer. Bauhaus har allerede ligget der i en del år og er en naturlig del af området,« siger administrerende direktør Peder Stedal fra Elgiganten.

 

Gode parkeringsforhold

Et sidste og meget afgørende forhold har været parkeringspladserne, lyder det fra de fire butikskæder. Daugaard Pedersen A/S etablerer flere end 600 nye parkeringspladser i Trekroner Syd.

»Vi har mange kunder, som kommer med trailer, og på vores nuværende placering på Industrivej er der trafikkaos på vejen om eftermiddagen. Det er svært at komme ud, og det er endnu værre, hvis en lastbil for eksempel skal læsse af. Den slags kunder, vi har, skal helst have parkeringspladser til rådighed hele tiden,« siger kædechef Alija Konjaric fra T. Hansen.

Administrerende direktør Peder Stedal fra Elgiganten kalder det en kæmpe asset, at kunderne kan parkere og gå lige ind.

»En del kunder vil gerne have leveret og monteret eksempelvis en vaskemaskine eller et 65’’ tv, men mange kommer også selv og henter dem. Det er lidt svært lige nu på Københavnsvej,« siger Peder Stedal.

Som en del af udviklingen har Roskilde Kommune besluttet at forbedre tilkørselsforholdene til Trekroner Syd, fortalte formand for Plan- og Teknikudvalget Tomas Breddam (S) under sin tale ved rejsegildet.

»Det er vigtigt, at tilkørselsforholdene er i orden. Vi placerer et nyt lyskryds på Industrivej/Betonvej, og når man har været på Industrivej om eftermiddagen, ved man, at det allerede er tiltrængt. Hvis man er ude for at kigge på en vaskemaskine, vil man også gerne kunne tage dem med hjem,« sagde Tomas Breddam.

Tilbage til oversigt