Byggeri
oktober 2022

Rejsegilde Danfoss Campus Silkeby

Knap 400 Danfoss medarbejdere, håndværkere og samarbejdspartnere var den 11. oktober 2022 med til at fejre rejsegildet for 18.800 m2 tilbygning til Danfoss' fabrik i Silkeborg. Tilbygningen omfatter højlager med terminal, administration samt faciliteter til produktion af primært termostater.

Det er et byggeri, der stort set har alt inden for tekniske installationer indarbejdet i byggeriet. Der er således el-installationer med 5.000 Amp, og der skal 6,7 km føringsveje til for at føre kabler rundt i bygningen.

Der monteres 10 ventilationsanlæg, der skal sikre luftskiftet i tilbygnigen. Fire af de anlæg er op til 7 m høje, og de kan samlet set recirkulere op til 120.000 m3 luft i timen. Fabrikken udstyres derudover med fuld sprinkling, trykluftinstallationer, procesafløb, køleinstallationer, behandlet vand og mere end 12 km VVS-rør.

Når tilbygningen står klar til Danfoss i 2023, vil ejendommen være en CO2-neutral state-of-the-art fabrik, hvor rammerne er sat til produktion af termostater i mange år fremover.

Tilbage til oversigt