Byggeri
maj 2022

Officiel åbning af Danfoss Campus Kolding

En drone blev sendt i luften, og konfettikanoner skudt afsted til tonerne af DJ Black Moon, da gæster og Danfoss-medarbejdere fejrede åbningen af Danfoss Campus Kolding.

Torsdag d. 5. maj 2022 åbnede dørene officielt til fremtidens grønne arbejdsplads, da Danfoss inviterede til officiel åbning af deres nye bygning Danfoss Campus Kolding, hvor 350 medarbejdere har deres daglige gang.

Jørgen Mads Clausen, Chairman Emeritus, Danfoss, deltog i begivenheden sammen med Direktør Jan Riis i Daugaard Pedersen A/S, Senior Vice President Torben Christensen, Global Services, President, Refrigeration & A/C Controls, Danfoss Climate Solutions, Kristian Strand, Divisional President Residential Heating Torben Pedersen og Head of Gasketed and Welded Heat Exchangers Frank-Erik Johansen klippede han snoren og erklærede Danfoss Campus Kolding for officielt åben.

Færre kvadratmeter og CO2-reduktion

Ved at ændre måden kolleger arbejder og samarbejder på, har Danfoss kunnet reducere byggeriet med 2000 kvadratmeter. Som endnu et vigtigt bidrag til den grønne agenda og CO2-reduktion har Danfoss Campus Kolding reduceret udgifterne til opvarmning og nedkøling af bygningen.

”I en presset tid både for byggebranchen og klimaet betyder kvadratmeter-besparelserne selvfølgelig rigtig meget, men for os er det mindst ligeså vigtigt, at vi har skabt et bæredygtigt hus centralt beliggende i Trekantsområdet, hvor der er en international stemning, og hvor medarbejderne og kunderne kan lide at være. Arkitekturen fordrer til samarbejde og social aktivitet, og det er rigtig vigtigt for vores arbejdskultur i Danfoss. Vi er stolte af, at vores campus i Kolding er en rollemodel for fremtidige samarbejdsformer i Danfoss globalt,” fortæller Torben Pedersen, Divisional President i Residential Heating, Danfoss.

I sin åbningstale sagde Kristian Strand, President, Refrigeration & A/C Controls, Danfoss Climate Solutions: ”Verden skal i gang med den grønne omstilling, og meget af den nødvendige teknologi findes allerede. I Danfoss tager vi vores egen medicin, og med Campus Kolding har vi formået at skabe et bæredygtig hus og en fantastisk arbejdsplads, som medarbejderne har taget til sig. Vores mål med vores byggerier i Danfoss er at sætte gang i den grønne omstilling med konkrete eksempler, hvor vi bruger vores egen teknologi til at skabe komfort og energibesparelser. På den måde kan vi demonstrere for kunder og partnere, hvordan løsningerne fungerer i praksis.”

Viceborgmester i Kolding Birgitte Munk Grunnet (S) deltog i åbningen og sagde efter sit første indtryk af Danfoss Campus Kolding: ”Arkitektur er med til at forme mennesker og menneskers adfærd, og Danfoss Campus Kolding er designet og indrettet klogt med plads til gode innovative processer, som afspejler sig i produktionen og løsningerne. Her er arbejdspladser til kloge hoveder og kloge hænder. Det vil være med til at skabe udvikling og vækst for Danfoss, for medarbejderne og for Kolding Kommune.”

Fremtidens arbejdsplads

På Danfoss Campus Kolding har hverken ledere eller medarbejdere faste pladser, og der er heller ikke noget, der hedder ”faste mødelokaler”. De booker tid med deres adgangskort, og har de brug for at være sig selv, er der stillerum. Medarbejderne kan også vælge at sætte sig i et af de to drivhuse i atriumgården. Der er ingen enkeltmandskontorer, men masser af såkaldte ”telefonbokse” til individuelle onlinemøder.

Danfoss Campus Kolding ligger geografisk centralt, og mange medarbejdere og kunder kommer forbi hver dag. Ansatte i salg- og marketingafdelingen og ingeniører har hver deres områder (homes zones), men huset fordrer til at bevæge sig rundt, så man er ajour med hvad der sker i andre afdelinger og kan dele viden.

Det daglige trækplaster er den store fælles kantine. Her har medarbejderne deres egen kaffebar med barista, hvor de kan holde mere uformelle møder.

Fakta om Danfoss Campus Kolding

  • Danfoss Campus Kolding blev helt i trit med planen klar til indflytning for 350 medarbejdere d. 3. januar 2022 og er skabt for at samle alle Danfoss-lokationer i trekantsområdet.
  • Byggeriet er skabt med plads til vokseværk og en fløj står klar til indflytning i trit med at medarbejderskaren og projekterne vokser.
  • Indretningen af arbejdspladserne og mødekulturen er gennemtænkt ned til den mindste bæredygtige detalje, så Marsvej 5 i Kolding kan bidrage til Danfoss Groups mål om globalt at være CO2-neutral i 2030.
  • Nybyggeriet har 41 indbydende mødelokaler og er en 5600 m2 bæredygtig udvidelse af den eksisterende kontorbygning på 2250 kvadratmeter. I den tilhørende fabrik producerer Danfoss Heat Exchangers varmeveklsere.
  • Campus Kolding er skabt på baggrund af ”Future Ways of Working” - et designkoncept udviklet af Danfoss, som understøtter samarbejde, videndeling, mangfoldige arbejdsmåder, diversitet og inklusion. Indretningen har flydende arbejdspladser med møde- og telefonbokse, fokusrum, uformelle ophold i form af social- og loungecafé og væksthus i gården. Der er desuden solceller på de grønne tage.
  • Al teknologi er tilpasset, så medarbejderne får en smidig og effektiv arbejdsdag, for at undgå udfordringer med stik og udstyr, der ikke passer sammen.
  • Danfoss Campus Kolding er skabt i samarbejde med Rambøl, Daugaard Pedersen A/S og RUM Arkitekter.
Tilbage til oversigt