Byggeri
maj 2020

Nyt lager og nyt domicil sikrer optimal logistik

Et nyt højlager og en flytning til en ny domicilejendom mere end fordobler lagerkapaciteten i handelsvirksomheden Jakodan A/S i Kolding.

Daugaard Pedersen A/S har netop afsluttet opførelsen af en 2.000 m2 lagerhal som tilbygning til Jakodans nyerhvervede ejendom på 1.400 m2 på Essen i Koldings sydlige industriområde.

”Vi er ved at indrette lageret med reoler og er klar til at flytte ind i slutningen af juli. Vi får mere end det dobbelte i plads i forhold til vores nuværende lokaler, men vi har også hårdt brug for de ekstra kvadratmeter. Det giver os mulighed for at optimere hele vores interne logistik,” siger Nina Jørgensen, der ejer og driver Jakodan A/S sammen med sin mand, Jakob Schmidt.

 

Ja til køb på få dage

Jakodan A/S er en af de førende leverandører af emballage og indpakning til detailhandelen og webshops, og efter flere års stigende vækst havde virksomheden i en længere periode forgæves søgt efter større lokaler i lokalområdet.

”Af hensyn til vores medarbejdere ville vi gerne blive i det sydlige Kolding, men de udbudte lokaler matchede ikke. Derfor var vi meget tæt på i samarbejde med Daugaard Pedersen at sige ja til at bygge et nyt domicil på en tom grund i det nordlige Kolding. En fredag dukkede en ny mulighed pludselig op ca. halvanden kilometer fra vores nuværende domicil, og selv om bygningerne var mindre end vores nuværende, var grunden stor nok til, at det ville være muligt at bygge til, så vi sagde ja til at købe om mandagen og begyndte med det samme at planlægge en tilbygning,” siger Nina Jørgensen.

 

Rådgivning om design og logistik

Den opgave fik Daugaard Pedersen A/S. Foruden opførelsen af en 2.000 m2 lagerhal i betonelementer med en frihøjde på otte meter og læsserampe omfattede opgaven også en rydning og byggemodning af grunden samt mindre renoveringsopgaver i den eksisterende bygning med administration og et mindre lager.

”Opgaven var at få integreret den nye hal i det eksisterende byggeri, så virksomheden kan få optimereret processerne med håndtering af varerne i de rigtige højder og køregange, så det matcher det niveau, som deres aktiviteter og volumen kræver. Foruden det indvendige design var det også nødvendigt at få tilpasset de udvendige forhold til den optimale transport af varer ind og ud,” siger Anders Bech Mathiesen, projektdirektør i Daugaard Pedersen A/S.

 

Plads til fortsat vækst og udvikling

Jakodan A/S har siden stiftelsen i 2002 modtaget flere Gazelle-priser og hædersbevisninger for den udvikling, der med de nye rammer kan fortsætte i de kommende år.

”Planen er helt klart at udvikle virksomheden yderligere, og med den ekstra plads får vi ikke kun opfyldt et akut behov for bedre plads, men vi kan også optimere alle processerne med håndtering af varerne, købe større ind og udvide sortimentet. Hidtil har det været et puslespil at få varer ind og ud, som vi har brugt meget tid på at få til at gå op,” siger Nina Jørgensen og understreger, at Daugaard Pedersen har været en rigtig god samarbejdspartner i dialogen om det nye byggeri.

”Vi har haft et fantastisk samarbejde. Vi har fået masser af rådgivning og sparring undervejs, og vi er blevet udfordret om de forhold, vi ikke lige havde taget højde for. Det har været med til at sikre den optimale løsning,” siger Nina Jørgensen.

Jakodan A/S beskæftiger 10 medarbejdere og har et bredt sortiment af alle typer emballage til forsendelser og gaveindpakning. Foruden salg i Danmark har virksomheden også en mindre eksport til Tyskland.

  

Billedtekst:

Jakodans kommende domicil på Essen i Kolding med det 2.000 m2 nye højlager, som er bygget til den eksisterende bygning.

Tilbage til oversigt