Byggeri
november 2020

Næstved Retail Park

Innovater A/S og Daugaard Pedersen A/S opfører nyt butiksområde på 16.000 m² - Næstved Retail Park bliver en realitet.

Med en attraktiv placering på Køgevej tæt på motorvej E47, ringvejene, Næstved Storcenter samt Næstved midtby bygger ejendomsudvikler Innovater A/S i tæt samarbejde med Daugaard Pedersen A/S Danmarks flotteste retail park.

Næstved Retail Parks sammenhængende 16.000 m² balancerer arkitektur, kundeoplevelser og optimal butiksdrift. Projektet, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter, er arkitektonisk tilpasset omgivelserne og opføres derfor i tre forskudte niveauer. De besøgende til butikkerne får adgang til udnyttede tagflader med plads til leg og ophold. Arne Elkjær A/S er rådgivende ingeniør på projektet, og erfarne Daugaard Pedersen A/S står for opførelsen.

Allerede inden spaden stikkes i jorden er 95% af de i alt 14 lokaler udlejet. Med et tæt og udbytterigt samarbejde med Libak Retail er det lykkes at samle et særdeles attraktivt butiksmix suppleret med F&B, der til sammen giver en stærk handelsdestination. Butikskæderne som Elgiganten, BabySam og Bone’s Restauranter tror på, at de nye faciliteter, placeringen og synergien ved at være flere større butikker samlet på ét sted vil sikre og skabe øget trafik fra Næstved og hele oplandet, og derfor har de valgt at være en del af den nye retail park.

”Vi har i Elgiganten med stor entusiasme fulgt og bakket op om projektet, fordi det i den grad er et tiltrængt nybyggeri på stedet, der i langt højere grad end eksisterende bebyggelser opfylder krav til moderne butiksdrift, kundeoplevelser, komfort og logistik. I tillæg er det et væsentligt plus ved projektet, at vi, som detailkæde, kommer til at ligge tæt sammen med andre gode kolleger, hvilket vil sikre og konsolidere kundestrømmen til stedet og gøre det attraktivt.” Peder Stedal, adm. dir., Elgiganten A/S

”I over en længere periode har vi været interesseret i at styrke vores position i Næstved og sikre en endnu stærkere regional position, hvor vores nye butikskoncept kan udleves. Den mulighed kan nu realiseres med det nye projekt, hvor vi sammen med en lang række stærke aktører kan skabe grundlaget for et virkelig stærkt butikscenter. Vi glæder os til at åbne på den nye placering, som vi ikke er i tvivl om vil styrke både BabySam og vores muligheder for at tilbyde en tidssvarende shopping oplevelse til vores kunder.” Kenneth Nørgaard, adm. dir., BabySam A/S

”Vi har længe haft fokus på at finde den rette placering, når vi skulle etablere Bone’s i Næstved. De senere år er Bone’s, som koncept, blevet mere og mere fokuserede på placeringer, hvor vi dels kan leve af vores egen evne til at skabe trafik og omsætning som destinationsrestaurant, kombineret med effekterne af dygtige kolleger og naboers evne til at skabe trafik, der på impuls smitter af på Bone’s, hvilket gør vores nye adresse til en ønskeadresse.” Jan Vinther Laursen, adm. dir., Bone’s Restauranter A/S.

Næstveds borgmester Carsten Rasmussen udtaler ”Med det store nye butiksområde sikrer vi, at Næstved fortsat er Sydsjællands handelsby nummer ét. Vi har haft et godt samarbejde med Innovater, og det er dejligt, at de nu går i gang, så vi snart kan åbne dørene til en ny indkøbsoplevelse. Vi lægger os i selen, så butikker uanset størrelse og pladsønsker får de bedste betingelser i kommunen.

Det er Innovaters hidtil største detailhandelsprojekt, som nu bliver realiseret. ”Vi, i Innovater, glæder os rigtig meget til at se byggeriet tage form. Det har været et langt træk, og vi har ”holdt fast i bordpladen” undervejs for at være tro mod arkitekturen og idéerne bag. Det synes vi er lykkes takket være butikkernes forståelse for, at vi her skaber et samlet detailhandelsområde, der både arkitektonisk og kundeoplevelsesmæssigt kan meget mere end et almindeligt box shop-byggeri. Og Næstved Kommune, som vi har købt grunden af, har spillet virkelig flot med hele vejen” udtaler Peter Søgaard, Innovater A/S. 

Det første spadestik tages 2. december 2020 og herefter forventes byggeriet færdigt primo 2022.

Tilbage til oversigt