Byggeri Til leje
november 2018

Kontorbyggeri på Buen i Kolding

Andersen Partners og Nykredit flytter sammen på Gimbel-grunden

Advokaterne Andersen Partners flytter i 2020 sammen med Nykredit ind i Campus-området i Kolding midtby. De to virksomheder har valgt at rykke sammen i det nye kontorhus ”Plinten”. ”Plinten” er tegnet af arkitekt Jesper Thyge Brøgger fra Odense og opføres af totalentreprenør Daugaard Pedersen i syv etager på Gimbel-grunden.

Jakob Ravnsbo, partner, Andersen Partners:

”I Andersen Partners ser vi frem til sammen med Nykredit at tage del i det spændende område, der de seneste år har udviklet sig i Campus-området med blandingen af finansielle virksomheder, liberale erhverv, rådgivere og uddannelsesinstitutioner og studerende. Området omkring Campus, Design City og inderhavnen undergår en udvikling, som vi ønsker at være en del af.

Vores medarbejdere vil nyde godt af nye, moderne kontorfaciliteter på en unik beliggenhed nær offentlige transportmidler.” 

Mogens B. Sørensen, regionsdirektør, Nykredit:

”Nykredit ser frem til at byde kunder velkommen i moderne lokaler et stenkast fra, hvor vi bor i dag. Som bank og realkreditinstitut er det både spændende og naturligt for Nykredit at være med til et banebrydende byggeri, der følger udviklingen i Kolding.”

 

”Plinten” bliver et smukt knudepunkt i Kolding

Den kommende ejendom i Campus området er placeret på Buen 11, hvor der i dag ligger en rundbuehal, fra 1946, der i mange år har huset Kolding Maskinforretning. Ejendommen bliver på ca. 5.700 m2, og Daugaard Pedersen mangler at udleje ca. 800 m2 kontor, inden der kan sættes ”alt udlejet” på døren. 

Det kommende kontorhus står rent arkitektonisk på en ”plint”, der både opleves som et opholdstorv, et trappe- og passageanlæg samt en parkeringskælder under terræn. Et landskabsgreb der gør, at bygningen får sin helt egen rolige forankring i byen. Bygningen vil være ”synlig” fra alle fire sider, og den vil derfor opleves som både ”en hjørnebygning, et gavlhus og en længere facadebygning”. Det skaber en spænding og en mangfoldig oplevelse af bygningen alt efter, hvorfra man betragter den. 

På kontorhusets øverste etage integreres de tekniske installationer med mødefaciliteter, kantine og opholdsarealer for bygningens brugere. Teknikken ligger placeret inde i midten af etagen og er på denne måde fuldstændig skjult og gemt væk

”Flere arbejdspladser og klynger af nærtbeslægtede virksomheder tæt på bymidten er positivt for byens liv, og er med til at understrege den vækst, som er aktuel særligt i dette område. Det viser, at årelange satsninger omkring Campus og Design City bærer frugt. Det er fantastisk at se den byggeaktivitet, som er i gang og på vej i midtbyen. Og vi ved, at de, der arbejder i bymidten, også handler og bruger byens tilbud”, siger borgmester Jørn Pedersen.

 

 

 

Tilbage til oversigt