Byggeri
marts 2020

Global ventil-vækst kræver nye logistikfaciliteter

Med en fordobling af kapaciteten i det danske hovedsæde i Slagelse er virksomheden FlowCon International klar til at fortsætte den globale vækst.

”Vi mangler pladsen, og vi får nu dobbelt så mange kvadratmeter, som vi skal anvende til forskellige logistikaktiviteter,” siger Bjarne Wittendorff Ibsen, der er administrerende direktør og stifter af den familieejede virksomhed, der er en af verdens førende producenter og leverandører af trykuafhængige ventiler.

Daugaard Pedersen A/S er i fuld gang med at opføre den nye tilbygning, der skal være færdig til juli. Bygningen er i grundareal på 2.000 kvadratmeter, men et indskudt dæk i dele af bygningen sikrer FlowCon International en ekstra etage og yderligere godt 300 kvadratmeter, som skal anvendes til produktudvikling, kontorer, kantine og omklædningsfaciliteter.

”For os var Daugaard Pedersen et oplagt valg som entreprenør. Firmaet har også opført den eksisterende bygning for godt 15 år siden, og på den måde var det eksempelvis nemt for vores arkitekt at arbejde videre med det nye projekt ud fra de oprindelige tegninger,” siger Bjarne Wittendorff Ibsen.

FlowCon International producerer primært trykuafhængige ventiler til vand-, varme- og ventilationsanlæg. Udviklingen af det patenterede koncept går tilbage til 1980’erne, og i dag har virksomheden mere end 10 millioner ventiler i drift i mere end 60 lande over hele verden. Foruden Slagelse har FlowCon afdelinger i Californien i USA, Shanghai i Kina, Dubai og Singapore. Koncernen beskæftiger globalt 140 medarbejdere, hvoraf de 40 er tilknyttet hovedsædet i Slagelse tæt på motorvejen E20 og afkørsel 39.

”Vores nye danske faciliteter skal blandt andet anvendes til kvalitetskontrol af vores produkter, som vi får ind fra vores forskellige leverandører. Vi producerer selv det væsentligste, men outsourcer ellers så vidt mulig produktionen – ofte ned i enkelte dele. Vi kan godt have seks-syv producenter på et enkelt produkt. Det handler hele tiden om at optimere processerne, og med tilbygningen får vi eksempelvis plads til at automatisere en del af samleprocessen,” siger Bjarne Wittendorff Ibsen.

Han forventer, at den øgede kapacitet også vil skabe yderligere arbejdspladser i Slagelse.

Foruden udbygningen i Slagelse er FlowCon International ved at udvide kapaciteten i Californien, hvor virksomheden om kort tid flytter i nye og større lokaler.

Læs mere om FlowCon International på www.flowcon.com

 

Tilbage til oversigt