Byggeri
oktober 2019

Fremtidens logistikterminal afleveret til DHL Express

Daugaard Pedersen A/S har afleveret en helt ny logistikterminal i Taulov ved Fredericia til DHL Express.

Den nye terminal er en forlænget arm til håndtering af pakker, der bl.a. kommer fra Billund Lufthavn. På den ene side af ejendommen kommer pakkerne fra flycontainere ind i bygningen. Indenfor bliver de mange pakker sorteret på et stort anlæg, som DHL er ved at lægge sidste hånd på. Når pakkerne er sorteret, sendes de ud af bygningen gennem én af de tre fingersluser på den modsatte side. Hver fingersluse har plads til 30 kurérbiler. Det betyder, at terminalen på samme tid kan håndtere 90 kurérbiler, der ankommer, bliver pakket og kører igen. Inde i terminalen kan DHL sortere 6-7.000 pakker i timen.

Det har været en interessant udfordring for Daugaard Pedersen at bygge terminalen, fortæller administrerende direktør Jan Riis:
”Det er en spændende ejendom, blandt andet fordi den er flysikret, hvilket betyder, at den har samme sikkerhedsniveau som en lufthavn. Der har ligeledes været fokus på bæredygtigheden, og alt regnvand fra taget opsamles således i en stor tank, og anvendes til vask af biler og til skyl i toiletterne”.

Hos DHL Express glæder man sig meget at flytte ind i den nye terminal, som man har store forventninger til:
”Byggeriet er i rigtig god kvalitet og det hele lever op til vores høje forventninger. Vi har fået et fantastisk nyt center, som sikrer, at vi i de kommende 10-15 år har de helt rette faciliteter til at kunne levere den service, som vores kunder forventer”, siger operationsdirektør hos DHL Express, Steen A. Jørgensen, der har været meget tilfreds med samarbejdet med Daugaard Pedersen A/S.

Logistikcentret er konstrueret så det er muligt at udvide med yderligere en fingersluse. Det vil give centret kapacitet til at betjene 120 kurérbiler samtidigt.

Den nye topmoderne logistikterminal skal testes i de kommende måneder, inden det efter planen vil blive taget i drift i begyndelsen af det nye år.

 

Tilbage til oversigt