Byggeri
februar 2024

Danfoss House

Det er med stor stolthed, at vi hos Daugaard Pedersen har afleveret ”Danfoss House” , der er opført for Bitten & Mads Clausens Fond.

Byggeriet er et af verdens mest bæredygtige boligprojekter, hvor der er brugt konventionelle byggematerialer og energieffektive teknologier.

Danfoss House er ikke blot et boligprojekt, men også et test- og demonstrationscenter for Danfoss' energieffektive teknologier. Målsætningen med Danfoss House har været at opnå den højeste bæredygtighedscertificering på et almindeligt boligbyggeri i tegl og beton. Projektet omfatter ca. 1.950 m2 bæredygtige boliger på Sønderborg Havn, og ambitionen er at opnå DGNB Platin, DGNB Hjerte og DGNB Diamant-certificeringer.

Danfoss House har både et centralt og et decentraliseret varmesystem. Der er endvidere gulvvarme og -køling fra henholdsvis fjernvarme og grundvandskøling. Yderligere er der etableret decentral ventilation, med køling i samtlige lejligheder samt intelligent solafskærmning.

Ejendommen er et smart-home, hvor alle elementer kommunikerer sammen. Huset er teknologisk fremtidssikret med store teknikskakte, der muliggør opgradering af alle installationer og tekniske løsninger.

Hos Daugaard Pedersen er vi stolte af, at Danfoss samt Bitten & Mads Clausens Fond har valgt os som totalentreprenør på dette innovative projekt - der er opført i samarbejde med Reiulf Ramstad Arkitekter, ingeniørfirmaet Henry Jensen A/S samt Etos Ingeniører.

Tilbage til oversigt