Byggeri
januar 2022

Danfoss Campus Kolding står klar

I januar 2022 kunne Danfoss i Kolding åbne sit helt nye kontor til 350 ansatte. De skal arbejde blandt grønne vægge, farverige mødelokaler, får egen barista og kan holde drivhus-møder. Det nye Danfoss Campus er bygget sammen med et domicil, opkøbt af Danfoss i 2016, som samtidigt er blevet totalrenoveret i samme standard som det nyopførte. Nu skal det rumme en lang række funktionærer og administrative medarbejdere samt ingeniører fra tidligere afdelinger på Albuen i Kolding og i Vejle.

Totalentreprenøren Daugaard Pedersen, RUM Arkitekter og Danfoss har samarbejdet om at skabe de perfekte rammer for en moderne arbejdsplads, hvor der både er rum til samarbejde og plads til fordybelse. 

Campus Kolding består af 41 mødelokaler med plads til mellem to og 30 personer. Her er mulighed for både at samarbejde med kolleger eller være alene, hvis man har brug for at fordybe sig. Som eksempel er en slags stillekupéer, hvor man som udgangspunkt skal være stille og have sine devices på lydløs for at give plads til fordybelse. På væggene hænger fotos af floder og historiske Danfoss-fotos.

Meningen med de mange mødelokaler og opholdsrum er, at de ansatte kan tage deres computere og forskellige elektroniske udstyr med rundt til samtlige steder i huset, hvor de enten kan arbejde videre alene eller i forskellige teams på tværs af organisationen.

I campussets åbne atriumgård er opført to drivhuse, hvor de ansatte og deres gæster kan holde møder, arbejde på en regnvejrsdag eller bare drikke en kop kaffe. Området vil være grønt og skabe en intim stemning.

Danfoss’ teknologi bærer klimaambitioner

Foruden at være kontor for de omkring 350 ansatte, skal Campus Kolding også fungere som et stort showroom for de produkter, Danfoss fremstiller. Det betyder, at gæster kan se nærmere på den nyeste teknologi inden for blandt andet varmevekslere, industrikøling, sensorer og systemer til den maritime verden.

Virksomheden arbejder mod, at alle dens fabrikker skal være CO2-neutrale i 2030, og derfor er Campus Kolding også indrettet med grønne tage, mos på væggene og træbeklædte akustikplader.

Danfoss Campus Kolding er det nyeste af flere campusser og bliver standarden for, hvordan øvrige kontorer i koncernen fremover skal bygges og indrettes.

De eksisterende bygninger på 2.250 m2 er totalrenoveret og tilbygningen i tre etager er på 5.600 m2. Samtidig bruges 450 m2 til et Research and Development Center.

Tilbage til oversigt