Seniorboliger, Sønderborg

Smukt placeret direkte ved vandkanten i Alssund har Daugaard Pedersen A/S udviklet og opført 4.850 m2 seniorboliger fordelt på 44 lejligheder - og 15% fællesarealer fordelt på værksteder, træningsrum, læsestue, bibliotek, fjernsynsstue, fælleskøkken og -kantine, væksthus og bådhus.

Projektets vision har været at skabe et unikt bofællesskab for seniorer, med gode og attraktivt beliggende lejeboliger, der fungerer i sammenhæng med rummelige og attraktive fællesfaciliteter, som skal understøtte udviklingen af et socialt aktivt og trygt seniorliv.

Bofælleskabet er tænkt organiseret med en høj grad af nærhed og mulighed for dagligt samvær/aktiviteter mellem beboerne. Beliggenheden tæt på centrum af Sønderborg og ved byens nye urbane havnepromenade, skaber både mulighed for at anvende byens faciliteter samt at skabe sammenhæng til aktiviteter i byen og på havnen. Grundens placering direkte ud til Alssund åbner mulighed for et nært samspil med vandet - både i forhold til udsigt og specifikke aktiviteter. Disse forhold er vigtige forudsætninger for projektets indhold og udformning.

Ejendommen er opført med en DGNB Guld certificering, og den er en del af den Masterplan, der er udarbejdet for Sønderborg Havn af arkitekt Frank Ghery.

Tilbage til oversigt