Fjernvarmens hus, Kolding

Dansk Fjernvarme er fjernvarmens brancheorganisation og dækker 99 procent af fjernvarmeproduktionen i Danmark. Organisationen blev stiftet i 1957 under navnet Danske Fjernvarmeværkers Forening..

Dansk Fjernvarmes medlemsværker forsyner i dag 1.695.000 boliger med fjernvarme. Denne varme produceres af knap 400 fjernvarmeselskaber, fordelt over hele landet. Omkring 50 af dem er kommunale forsyninger, der samlet tegner sig for 50 procent af fjernvarmeleverancen. Den anden halvdel af fjernvarmen produceres af omkring 350 andelsselskaber. Dansk Fjernvarme varetager medlemmernes interesser og organiserer samarbejdet mellem værkerne. Organisationen er i dialog med myndighederne og samarbejder med andre organisationer i energibranchen. 

Spændende og indbydende arkitektur

Daugaard Pedersen A/S har tegnet og opført et rummeligt og lyst kontordomicil i to planer med gangbroer og atriumgård. Fløjbygningene er vinklet mod hinanden, så de åbner sig op mod den besøgende. Mellembygningen er åben i to etager og indholder reception og mødelokale. Mødelokalet er skudt ud ad facadens store glaspartier og skaber et spændende rum foran bygningen.

Tilbage til oversigt